Hibe Sözleşmesi

• Vizesini alan bir öğrenci için bir sonraki adım Hibe Sözleşmesi olmaktadır.
  • Öğrenci vizesi, sağlık sigortası ve Euro hesap bilgileri ile Müdürlüğümüze başvurmalıdır.
  • Hibe sözleşmesi hareketliliğe başlamadan en erken 30 gün önce yapılır.

Hibe Ödemesi

Ülke Grupları Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Aylık Öğrenci Öğrenim Hibesi (Avro) 2021-2022 Güz Dönemi ve Öncesi Aylık Öğrenci Öğrenim Hibesi (Avro) 2021-2022 Bahar Dönemi ve Sonrası
1. ve 2. Grup Program Ülkeleri Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç,  İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya,  Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda,  İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan 500 600
3. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Kuzey Makedonya ,Polonya,  Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye 300 450

• Hareketliliğe başlamadan önce toplam hibe tutarınızın %70’i, hibe sözleşmesi sırasında bize teslim etmiş olduğunuz Euro hesabı bilgileri doğrultusunda hesaplarınıza aktarılacaktır.
    • İlk hibe ödemeniz (%70) OLS’nin ilk testini tamamladıktan sonra yapılabilmektedir.
  • Aylık hibe miktarı her ülke için farklıdır. Faaliyetin başlangıcında hibe miktarları kabul yazısı üzerindeki tarihlere göre hesaplanır ve bu hesaba göre bulunan toplam hibenin %70’i öğrencinin hesabına ilk ödeme olarak yatırılır.
  • Geriye kalan %30 hibe tutarının tarafınıza ödenmesi için yapılması gerekenler After the Mobility kısmında belirtilmiştir. :  After the Mobility.
02 Ocak 2020, Perşembe 2014 kez görüntülendi