• Geriye kalan %30 hibe tutarının tarafınıza aktarılması ve sürecin tamamlanması için yapılması gerekenler;
    • OLS’nin ikinci testi tamamlanması (Aksi halde toplam hibenizin %5’i tarafınıza ödenmez)
    • Mobility Tool+’dan tarafınıza gelen participant report başlıklı mailde yer alan anketin tamamlanması (Aksi halde toplam hibenizin %5’i tarafınıza ödenmez)
    • Katılım sertifikasının ofisimize teslim edilmesi,
  • Geriye kalan %30’luk kısım ise, öğrenim dönemi sonunda, öğrenciye verilen “katılım belgesi”nde ve pasaport giriş/çıkış tarihlerinde yer alan kesin gerçekleşme süresi ve öğrencinin başarı ve sorumluluklarını yerine getirme düzeyi dikkate alınarak yapılır. Kesin faaliyet süresi, katılım sertifikasında bulunan faaliyet başlangıç-bitiş tarihleri ve pasaportta yer alan giriş-çıkış tarihlerine göre hesaplanır. Belgelerde yer alan en kısa tarih aralığı faaliyet süresi olacak şekilde kabul edilir.
    • 90 günden daha az olan hareketlilikler hibelendirilmez. Hibelendirildiyse de iadesi talep edilir. (Mücbir sebepler hariç)
  • Transkript belgesinin ofisimize teslim edilmesi,
    • Almış olduğunuz toplam AKTS’nin 1/3’ünden daha fazlasının başarılı bir şekilde notlandırılmış olması gerekmektedir. Aksi halde toplam hibe tutarınızın %20’si ödenmez. Ödendiyse de iadesi talep edilir.
      • Örneğin; 35 AKTS’lik ders alan bir öğrenci için (35 AKTS/3=11,66) Bu durumda öğrencini 12 AKTS’den başarılı bir şekilde geçmiş olması gerekir.
      • Örneğin; 30 AKTS’lik ders alan bir öğrenci için (30 AKTS/3=10) Bu durumda öğrencini 11 AKTS’den başarılı bir şekilde geçmiş olması gerekir.
    • Transkript belgeniz ofisimize teslim edildikten sonra gitmeden önce hazırlamış olduğunuz LA belgesi ve varsa ders değişikliği belgesi ile karşılaştırılır. Ders isimleri ve AKTS’leri birbiri ile aynı ise akademik tanınma süreciniz (ders intibakınız) başlar.
    • Pasaporttaki damgalı (giriş-çıkış) sayfaların ofisimize teslim edilmesi
      • Öğrencinin gittiği kurumdaki resmî günleri hariç, yani normal şartlarda öğrenimin devam etmesi gereken durumlarda 1 haftadan fazla süre ile misafir olduğu kurumdan (şehirden/ülkeden) ayrılması durumunda ayrı kaldığı süreler için hibe ödemesi yapılamaz. Daha önce ödeme yapılmış olsa bile bu dönem için verilen hibenin iadesi talep edilir.
      • Eğer seyahat süreleriniz bir haftayı aşarsa ve o tarihler arasında misafir olduğunuz kurum eğitime devam ediyorsa hibe kesintisi yapılır.
      • Eğer seyahat süreleriniz bir haftayı aşarsa ve o tarihler arasında misafir olduğunuz kurum eğitime devam etmiyorsa hibe kesintisi yapılmaz. Fakat bunu belgelendirmeniz gerekmektedir.
02 Ocak 2020, Perşembe 2728 kez görüntülendi