Avrupa Dayanışma Programı Nedir?

Avrupa Dayanışma Programı, gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurtdışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir. Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmektir. Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmaktadır.

Öğrencilerimiz Nasıl Yararlanabilir?

Bu program kapsamında 18-30 yaş arasındaki gençler herhangi bir AB ülkesinde veya kendi ülkesinde 2 haftadan 12 aya kadar gönüllülük programlarına katılabiliyor. Gönüllülük projeleri yaz döneminde ya da mezuniyet sonrası yeni deneyimler kazanmak isteyen üniversitemiz öğrencileri için önemli fırsatlar sunmaktadır.

Öğrencilerimiz gönüllülük faaliyetleri ve sürelerine ilişkin bilgiler bulunan web sitesinden (https://europa.eu/youth/volunteering/organisations_en) kendilerine uygun olan gönüllülük faaliyetlerini seçebilirler. Europass formatında hazırlanmış bir CV ve motivasyon mektubu göndererek gönüllü faaliyetini yürüten kuruluşla iletişime geçebilirler. İlgili kuruluşun onay vermesi durumunda öğrencilerimiz veya mezunlarımız ofisimizle doğrudan veya e-posta yoluyla iletişime geçmelidir.

Gönüllülük faaliyeti yürütmek isteyen gençlerin bir gönderici/destekleyen kuruluşa ihtiyaçları bulunmaktadır. Üniversitemizdeki gönüllü hizmetine başvuran öğrenciler bizlerle iletişime geçerek Destekleyen kuruluş olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni başvurularında ifade edebilirler.

Bu program kapsamında gönüllülük hizmetine katılacak gönüllülerin seyahat, konaklama, yemek, yerel ulaşım ve sağlık sigortası Ev Sahibi kuruluşlar tarafından karşılanmaktadır. Bunun yanında Ev Sahibi kuruluşlar vize, dil eğitimi ve ülkenin ekonomik seviyesine göre cep harçlığı desteği de sağlamaktadır. İfade edilen tüm bu desteklerin sağlanması projeler kapsamında yasal bir zorunluluktur ama bu desteklerin nasıl karşılanacağı ve içeriğinin nasıl olacağı projenin, ev sahibi kurumun ve gideceğiniz ülkenin koşullarına göre değiştirmektedir. Bunun yanında gönüllülük projelerine katılan gençlere yerine getirdikleri gönüllülük faaliyetini kanıtlayan bir Europass sertifikası da verilecektir.

06 Ocak 2020, Pazartesi 4819 kez görüntülendi