Erasmus+ KA171 Avrupa Dışı Ülkeler Giden Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Başvuruları

Erasmus+ KA171 Avrupa Dışı Ülkeler giden personel ders verme ve eğitim alma başvuruları 5-18 Kasım tarihleri arasında alınacaktır.

2024 Projesi Başvuru İlan Metnini görmek için tıklayınız. 

Çalışma Takvimini görmek için tıklayınız.

Personel Kontenjanlarını (2024 yılı projesi) görmek için tıklayınız. 

Personel Seçim Kriterlerini görmek için tıklayınız.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1.Başvurular https://turnaportal.ua.gov.tr/ adresinden yapılacaktır. Personelimizin edevlet şifresiyle sisteme giriş yapıp, başvuru formunu sistemden doldurması ve ilgili belgeleri sisteme yüklemesi gerekmektedir.

2.PDF Formatında sisteme yüklenmesi gereken belgeler;

  • Online Sistemden alınan ve imzalanan Başvuru Formu Çıktısı
  • Yabancı Dil Belgesi
  • Training/Teaching Mobility Agrement
    • Training Mobility Agreement Belgesi için tıklayınız.
    • Teaching Mobility Agreement Belgesi için tıklayınız.
    • Belgelerde imzaların tamamlanmış olmasına gerek bulunmamaktadır. İmzasız bir şekilde PDF formatında sisteme yüklenmesi yeterlidir.
  • Puanlama Belgesi
    • Puanlama Belgesi için tıklayınız.
    • ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK: Puanlama formunun 1. Maddesi 19. Sayılı Yönetim Kurul Kararı ile değişiklik yapılmıştır. Bu kapsamda formun 1.maddesinde yalnızca KA171 programından yararlanma sayısı dikkate alınarak puanlama yapılması gerekmektedir.

3.Hareketlilikler 6 Temmuz 2025 tarihinde bitecek şekilde planlanmalıdır.

4.Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi, bütçenin daha etkin kullanılması amacıyla başvuru olmayan kontenjanları aynı bölge içerisinde yer alan diğer ülkelere aktarma hakkına sahiptir.

5. Başvuru Yoğunluğuna Göre DV/EA arası kontenjanlar aktarılacaktır.

6.Güney Afrika’daki tüm üniversiteler seçilen personelin bireysel olarak ilgili bölümden kabul almasını istemektedir. Ayrıca seçilen kişinin İngilizce seviyesinin en az B2 (75/100) olması gerekmektedir. Aksi takdirde karşı kurumlar hareketliliğe onay vermemektedir.

7. Bazı ülkelere uçak bileti ücreti verilen ulaşım hibesinden yüksek çıkabilmektedir. İlgili kısımda yazan toplam hibe harici ayrıca bir ulaşım desteği katılımcıya verilmeyecektir.

8. Ülke ve üniversite tercihi yapılırken karşı üniversitenin şartları incelenmeli, ilgili bölüm sayfası taranmalı ve ulaşım süreçleri detaylarıyla incelenmelidir. Sonuç ilanından sonra yer değişikliği talebi alınmayacaktır.

9. Bazı ülkeler yeşil pasaporta dahi vize uygulaması yapabilmektedir. Vize almak katılımcının sorumluluğundadır. Dış İşleri Bakanlığı’nın ilgili sayfası (https://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa) gidiş tarihinden önce sürekli kontrol edilmelidir.

14 Ekim 2024, Pazartesi 227 kez görüntülendi