1.Erasmus Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları
2026-2027 Akademik Yılı Erasmus+ KA131 öğrenci öğrenim hareketliliği güz dönemi yerleştirme sonuçları için tıklayınız! İlan edilen başvuru sonuçlarında, sonradan tercih değişikliği yapılmayacaktır.
Öncelikle hepinizi tebrik ederiz. Listede ismi bulunan öğrenciler Erasmus asil aday öğrencisi olmaya hak kazanmıştır. Yerleştirilen öğrencilerin başvuru değerlendirmesi partner üniversite tarafından yapılacak, nihai karar partner kurum tarafından verilecektir. Partner kurumdan kabul onayı alan öğrenciler, 2026-2027 akademik yılının güz döneminde asil aday olarak Erasmus öğrenim hareketliliğini gerçekleştirebilecektir. Seçim işlemi ilanda belirtildiği gibi 120 fakülte bazlı kontenjan üzerinden gerçekleştirilmiş, kontenjanı olduğu halde başvurusu olmayan fakültelerin kontenjanları, ilanda belirtildiği üzere yerleştirme puanı baz alınarak, fakültelere bakılmaksızın gerçekleştirilmiştir. Elde edilen başvurular sonucunda 93 kişi asil aday olarak yerleştirilmeye hak kazanmıştır.
2.Listeden Yer Alan Öğrencilerin Asil Aday Olma Durumu
Ulusal Ajans tarafından tarafımıza iletilen “Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında 2026 Yılı Katkı Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Bu nedenle, Erasmus + öğrenci hareketliliği kapsamında yapmış olduğunuz başvuru sonucunda hareketliliğe hibeli ya da hibesiz olarak seçilmeniz kazanılmış bir hak niteliği taşımamaktadır. Hibe alıp almayacağınız veya hibenizin tutarı Avrupa Komisyonu ile imzalanacak anlaşma ve akabinde üniversitenize tahsis edilecek hibe tahsis süreçleri sonuçlandığında kesinleşecek olup, söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan üniversitemiz veya Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.” bilgi notu gereği başvuru sonucunda kontenjan dahilinde seçilen öğrenciler “asil aday” olarak seçilmiştir. “Hibeli-hibesiz” durumu ve hibe ödemeleri Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında 2026 Yılı Katkı Anlaşmasının imzalanması sonrası başlayacaktır.
3.Hareketliliğe Hak Kazanan Öğrencilerin Karşı Kurumlara Nominasyon ve Başvuru Süreci
Lütfen aşağıdaki bilgilerin tümünü okuyunuz. Aşağıdaki bilgilerin içerdiği prosedürün takibinden öğrenci sorumludur!
Hareketliliğe hak kazanan öğrenciler karşı kurumlara birimimiz tarafından aday (nomine) gösterilecektir. Hareketliliğe hak kazanan öğrencilerin seçildikleri okulların başvuru tarihlerinin yakın olabilmesi sebebiyle, öğrencilerin gidecekleri üniversitenin başvuru işlemlerine başlaması gerekmektedir. Son başvuru tarihleri için partner üniversitelerin web sayfalarını inceleyiniz. Partner üniversitelerin başvuru prosedürünü takip etmek öğrencilerin sorumluluğundadır. Eğer partner üniversitenin, merkezimize iletmiş olduğu bir başvuru bilgisi olması halinde, bu e-posta öğrencimizle paylaşılacaktır.
4.04 Nisan 2026 Tarihli Zorunlu Oryantasyon Programı
Oryantasyon toplantısına katılım tüm aday öğrenciler için zorunludur! Oryantasyon toplantısına katılım sağlanmaması durumunda, faydalı tüm bilgileri kaçırabilir ve Erasmus+ hareketliliği süresince bilinmesi gereken bilgileri kaçırdığınız için zorluklar yaşayabilirsiniz. Bunun yanında, oryantasyon toplantısına mazeretsiz katılmayan öğrencilerden bir sonraki Erasmus başvurusundan -5 puan düşülecektir. Oryantasyon toplantısı ile ilgili detaylı bilgi daha sonra paylaşılacaktır.
5.İtirazlar
Ön değerlendirme sonuçlarına itirazı olan öğrencilerimizin 26-27 Mart 2026 tarihlerinde merkez müdürlüğümüzün e-posta adresine (uib@aku.edu.tr) itiraz dilekçesi göndermeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin itirazlarından sonra kesin yerleştirme listesi 30 Mart 2026 tarihinde açıklanacaktır.
6.Kazanılmış Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden Vazgeçme
Erasmus+ öğrenim hareketliliği kapsamında kazanılan haklar bir sonraki döneme devredilmemektedir. Erasmus+ öğrenim hareketlilik hakkını iptal etmeyi düşünen öğrencilerin imzalı dilekçelerini 31 Mayıs 2026 17:00’a kadar uib@aku.edu.tr adresine e-posta ile iletmeleri gerekmektedir. Feragat dilekçesi için tıklayınız. Bu tarihten sonra hareketlilik hakkından mücbir bir neden olmaksızın vazgeçen öğrencilere bir sonraki başvurularında -10 puan uygulaması yapılacaktır.

