Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ve Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Güngör, 13-14 Eylül 2024 tarihlerinde Fransa’nın La Roche Sur Yon şehrinde bulunan Catholic University of Vendée’de gerçekleştirilen “Ortak Günleri” etkinliğine katıldılar. Bu etkinlikte Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İrlanda, İtalya, Rusya ve diğer ülkelerden gelen üniversite temsilcileriyle bir araya gelen heyetler, öğrenci değişimleri ve akademik işbirlikleri üzerine görüş alışverişinde bulundular. Toplantıda, öğrenci değişim programlarının daha verimli yürütülmesi için en iyi uygulamalar ve işbirliği fırsatları tartışıldı.

Catholic University of Vendée’de Erasmus+ kapsamında öğrenim gören Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileriyle de bir araya gelen Prof. Dr. Peker ve Doç. Dr. Güngör, öğrencilerle verimli bir toplantı gerçekleştirdi ve onların üniversite hakkındaki görüşlerini dinledi.

17-20 Eylül 2024 tarihlerinde Fransa’nın Toulouse şehrinde düzenlenen EAIE2024 eğitim fuarına da katılan üniversite heyeti, fuar boyunca birçok oturuma katılarak ve çeşitli kurum ve üniversitelerin stantlarını ziyaret ederek yeni Erasmus+ ve işbirliği anlaşmaları üzerine önemli çalışmalar gerçekleştirdi. EAIE2024, 240’tan fazla oturum, 200’ün üzerinde üniversite ve kurum standı ile 7300 katılımcının yer aldığı, yükseköğretim paydaşlarını buluşturan prestijli bir etkinlik olarak dikkat çekti.

Fuar boyunca, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin tanıtım materyalleri ve promosyon ürünlerine dair fikir alışverişinde bulunan heyet, Türkiye Ulusal Ajansı standını ziyaret ederek, Türk üniversitelerinin uluslararası fuarlardaki görünürlüğünü artırmak adına yapılabilecekler hakkında Ulusal Ajans başkanı Sayın İlker Astarcı ile görüştü. Ayrıca fuarda stant açan diğer Türk üniversiteleri ile de bir araya gelinerek, ileriki yıllarda fuarlara stant açma maliyetleri ve süreçleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Prof. Dr. Peker ve Doç. Dr. Güngör, fuar sırasında mevcut Erasmus+ anlaşmaları olan veya anlaşma sürecindeki üniversitelerle toplantılar yaparken, henüz ortaklık kurulmamış üniversitelere de Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin yatırımları ve öncelikleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca, Romanya Rektörler Konseyi tarafından davet edilen üniversite heyeti, bu programa katılarak gözlem yapma fırsatına sahip oldu.

EAIE2024 fuarı boyunca düzenlenen çeşitli ülke resepsiyonlarına katılan heyet, işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik temaslarda bulundu ve büyük organizasyonların nasıl düzenlendiğine dair önemli gözlemler yaparak organizasyon deneyimi kazandı. Bu ziyaret ve fuar katılımı, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin uluslararasılaşma stratejisine ve yeni işbirliği fırsatlarına önemli katkılar sağladı.

30 Eylül 2024, Pazartesi 46 kez görüntülendi