Bir dizi temas ve görüşme için Azerbaycan’da bulunan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı ve Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Birimi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Güngör,  Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlham Madatov ile bir araya geldi.

Karakaş ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında AKÜ’nün ikili iş birlikleri hakkında bilgi verildi ve Azerbaycan’daki eğitim sistemi ile üniversiteler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi ile ikili iş birliği anlaşması imzalandı

Karakaş, Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi Rektörü Prof. İlham Madatov ile de bir araya geldi. Görüşmede; Madatov, Karakaş’a Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. İkili iş birliği anlaşmasının da imzaladığı görüşmede AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Güngör, Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Irana Aliyeva ve Prof. Dr.Araz Aslanlı da hazır bulundu.

Personel ve öğrenci değişimleri gerçekleştirilecek

Rektör Prof. Dr. Madatov, Azerbaycan’da lisans düzeyinde gastronomi bölümünün bulunmadığını ve bu programın açılması için Azerbaycan Bakanlar Kuruluna teklif verdiklerini ifade etti. Madatov görüşmede AKÜ’nün gastronomi ve mutfak sanatları programı ve öğretim üyelerinin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini belirterek gastronomi bölümü açılana kadar gıda mühendisliği alanında da iş birliği yapmak istediklerini ifade etti. Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi Rektörü Prof. İlham Madatov Erasmus+ programı kapsamında personel ve öğrenci değişimi yapmak ve Erasmus+ Yükseköğretim Kapasite Projelerinde AKÜ ile ortaklık yapmaktan memnuniyet duyacaklarını da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Karakaş ise imzalanan ikili anlaşmanın öğretim elemanı ve öğrenci değişimleri için bir başlangıç olacağını ve bu değişimlerin uluslararası projelere vesile olacağını vurguladı.

07 Ağustos 2024, Çarşamba 34 kez görüntülendi