Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde (UİM) görevli Öğr. Gör. Turan Ulaş, Ulusal Ajansın daveti üzerine Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu (KA130/KA131) Koordinatör ve Ortak Kuruluşları Proje Toplantısında sunum yaptı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi UİM’de görevli Öğr. Gör. Turan Ulaş, Ulusal Ajansın daveti üzerine Yükseköğretim kurumlarının temsilcilerine Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu programının akreditasyon süreçleri, proje yazım süreçleri, ortaklık yapısı süreçleri ve konsorsiyum çıktıları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

“Konsorsiyum öğrencilerin iş dünyasına uyum süreçlerini hızlandırıyor”

Akreditasyon Süreci, Proje Yazım Süreci, Ortaklık Yapısı ve Süreçleri Konsorsiyum Çıktıları başlıklı konuları anlatan Ulaş, proje yazım sürecinde konsorsiyumun amacı, konsorsiyumda yer alan üniversitelerin ve şehirlerin neden seçildiği, yükseköğretim kurumları ile sektöre katacakları ve yararlanıcılara sunduğu fırsatların önemli olduğunu belirtti. Ulaş, AKÜ’nün yapmış olduğu konsorsiyum faaliyetleri ve çalışmalarından bahsederek, konsorsiyumun çıktıları hakkında şunları söyledi:

“Konsorsiyum, AB ile entegrasyonu, ulusal ve uluslararası çalışma ağlarının oluşmasını, yükseköğretim-sanayi iş dünyası iş birliğini, personelin, araştırma ve bilim oluşumuna katkısının artmasını, personelin, uluslararası tecrübe edinmesini, kendini yenileme ve geliştirme yoluyla kalitenin artmasını, üniversitenin tanıtımını ve uluslararasılaşmasını, hoşgörü ve kültürler arası diyaloğu ve Türkiye’nin tanıtımı gibi çıktıları sağlamaktadır. Ayrıca konsorsiyum öğrencilere, hem akademik hem de kişisel gelişimlerine katkıda bulunularak vizyon geliştirmelerini, özgüven, güçlü iletişim becerisi, kültürlerarası diyalog ve farklı görüşleri yapıcı şekilde analiz edebilme becerisi kazanmalarını, mezuniyetten önce iş deneyimi edinerek mezuniyet sonrası iş dünyasına uyum süreçlerinin hızlanmasını, eğitim sonrası iş ve mesleki bağlantıların kurulmasını, farklı bir sistem görebilme şansı elde etmelerini, yurtdışı deneyimi ve değişik kültürleri tanıma ve kendi kültürünü tanıtma fırsatını yakalamalarını sağlamaktadır.”

UİM’de görevli Öğr. Gör. Nilda Hocaoğlu’nun da katıldığı toplantı sonrası Ulusal Ajans Yüksek Öğretim Koordinatörü  Hür Güldü, Ulaş’a hediye takdiminin ardından toplantı fotoğraf çekimi ile sona erdi. AKÜ UİM’de görevli Öğr. Gör. Turan Ulaş, Ulusal Ajans’a ziyarette bulunarak, AKÜ’de yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

10 Ağustos 2023, Perşembe 180 kez görüntülendi