Erasmus+ KA171 Avrupa Dışı Ülkeler giden personel ders verme ve eğitim alma başvuruları 30 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında alınacaktır.

Başvuru İlan Metnini görmek için tıklayınız

Çalışma Takvimini görmek için tıklayınız.

Personel Kontenjanlarını görmek için tıklayınız.

Personel Seçim Kriterlerini görmek için tıklayınız.

Erasmus+ personel hareketliliği başvurusunun nasıl yapılacağına ilişkin;  hazırlanmış video kaydını görmek için tıklayınız.

ÖNEMLİ NOTLAR

1. Eğitim Alma veya Ders Verme hareketliliği başvurularında yalnızca bir ülke tercih edilebilecektir.

2.Başvurular https://exchangeprogram.aku.edu.tr ve https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr adreslerinden yapılacaktır. Personelimizin sisteme üye olup, başvuru formunu sistemden doldurması ve ilgili belgeleri sisteme yüklemesi gerekmektedir.

Her iki online sistem üzerinden de başvuru yapılması gerekmektedir. Yalnızca bir online sistem üzerinden yapılan başvuru dikkate alınmayacaktır.

Kariyer kapısı üzerinden başvuru yaparken tercih edilecek üniversitenin listede bulunamaması halinde; “Aradığınız tercih bilgisi yok ise buradan ekleyebilirsiniz” sekmesinden üniversitenin OID numarası ile arama yaparak üniversite tercih listesine eklenebilir. Üniversitelerin OID numaralarına ulaşmak için tıklayınız.

3.PDF Formatında sisteme yüklenmesi gereken belgeler;

  1. Online Sistemden alınan ve imzalanan Başvuru Formu Çıktısı
  2. Yabancı Dil Belgesi
  3. Training/Teaching Mobility Agrement (Belgelerde imzaların tamamlanmış olmasına gerek bulunmamaktadır. İmzasız bir şekilde PDF formatında sisteme yüklenmesi yeterlidir.)
    1. Training Mobility Agreement Belgesi için tıklayınız.
    2. Teaching Mobility Agreement Belgesi için tıklayınız.
  4. Puanlama Belgesi. Puanlama Belgesi için tıklayınız.

4.Hareketlilikler 28 Mayıs 2023 tarihinde bitecek şekilde planlanmalıdır.

5.Güney Afrika’daki tüm üniversiteler seçilen personelin bireysel olarak ilgili bölümden kabul almasını istemektedir. Ayrıca seçilen kişinin İngilizce seviyesinin en az B2 (80/100) olması gerekmektedir. Aksi takdirde karşı kurumlar hareketliliğe onay vermemektedir.

6.Proje yazımında ortak kurum bulan ve ilgililik yazısı kullanılan belirli katılımcılar, seçim kriterlerinde belirtilen şekilde puan verilecektir.

7.Bazı ülkelere uçak bileti ücreti verilen ulaşım hibesinden yüksek çıkabilmektedir. İlgili kısımda yazan toplam hibe harici ayrıca bir ulaşım desteği katılımcıya verilmeyecektir.

8.Ülke ve üniversite tercihi yapılırken karşı üniversitenin şartları incelenmeli, ilgili bölüm sayfası taranmalı ve ulaşım süreçleri detaylarıyla incelenmelidir. Sonuç ilanından sonra yer değişikliği talebi alınmayacaktır.

9.Bazı ülkeler yeşil pasaporta dahi vize uygulaması yapabilmektedir. Vize almak katılımcının sorumluluğundadır. Dış İşleri Bakanlığı’nın ilgili sayfası (https://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa) gidiş tarihinden önce sürekli kontrol edilmelidir.

10.Ders Verme ve Eğitim Alma hareketlilikleri yalnızca ortak ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilebilir. Bölüm veya kampüs ziyareti, konferans katılımı, alan ile ilgili işletmelerde alınacak eğitimler, faaliyet kapsamında değerlendirilmemektedir.

11.Erasmus+ Avrupa Dışı Ülkeler Hareketliliklerinde (KA171) başvuru sırasında karşı kurum ile yazışma yapılmamaktadır. Lütfen ortak kurumlardan başvuru esnasında kabul mektubu talep etmeyiniz!

10 Kasım 2022, Perşembe 2984 kez görüntülendi