Hareketliliklerin Askıya Alınması Hususu

YÖK Başkanlığı tarafından yayınlanan 13 Mart 2020 tarihli Bilgi Notu (No:1) 4. maddesinde ikinci bir duyuru yapılana kadar yurtdışı hareketliliklerin durdurulması ve yeni ilana çıkılmaması yükseköğretim kurumlarına bildirilmiştir. İlgili duyuruyu bir önceki duyuruda ifade etmiştik.

Bu çerçevede, YÖK ikinci bir duyuru yapana kadar, yurtdışına öğrenci/personel gönderilemeyecektir.

 

2020-2021 Öğrenim Hareketliliği Kazanan Öğrencilerin Yapması Gerekenler

2020 – 2021 Güz ve bahar dönemi için ise şu an için olumlu veya olumsuz bir değerlendirmede bulunamıyoruz.

Bu nedenle seçim sonuçları ilan edilen ve nominasyonları yapılan öğrencilerimizin henüz harcama yapmamaları gerektiği, gidememeleri durumunda bu harcamaların mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyeceği ve yaptıkları harcamaların (gidecekleri ülkede yurt, ev kiralama gibi) geri ödemesinin mümkün olmadığı bilgisi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından iletilmiştir.

Öğrencilerimizin Erasmus+ faaliyetine katılacakları üniversitelerin istediği belgeleri mağduriyet yaşamamaları adına hazırlamaları ve gidecekleri üniversitenin Erasmus+ öğrencileri için belirlediği son başvuru tarihinden önce iletmeleri önem arz etmektedir.

Üniversitelerin öğrencilerimizden maddi bir karşılığı olan sigorta, pasaport v.b. belgeler talep etmesi halinde ise öğrencilerimizin bizimle iletişime geçmelerini öneriyoruz. Öğrencilerimizin bizimle iletişime geçmesi durumunda ise; müdürlüğümüz tarafından gidecekleri üniversiteye gerekli kolaylıkların sağlanması hususunda bilgilendirme maili atılacaktır.

07 Nisan 2020, Salı 3079 kez görüntülendi