1.Erasmus Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları

2023-2024 Akademik Yılı Erasmus+ KA131 öğrenci öğrenim hareketliliği yerleştirme sonuçları için tıklayınız! İlan edilen başvuru sonuçlarında, sonradan tercih değişikliği yapılmayacaktır.

Öncelikle hepinizi tebrik ederiz. Listede ismi bulunan öğrenciler, Erasmus aday öğrencisi olmaya hak kazanmıştır. Yerleştirilen öğrencilerin başvuru değerlendirilmesi partner üniversite tarafından yapılacak, nihai karar partner kurum tarafından verilecektir. Partner kurumdan kabul onayı alan öğrenciler, 2024-2025 akademik yılının güz döneminde Erasmus öğrenim hareketliliğini gerçekleştirebilecektir.

Seçim işlemi ilanda belirtildiği gibi 35 Fakülte bazlı kontenjan üzerinden gerçekleştirilmiş, kontenjanı olduğu halde başvurusu olmayan fakültelerin kontenjanları, ilanda belirtildiği üzere yerleştirme puanı baz alınarak, fakültelere bakılmaksızın gerçekleştirilmiştir. Başvuru sayısının kontenjanın çok üzerinde olmasından dolayı, birimimiz kurumsal bütçesi kullanılarak +15 Öğrenci seçimi yine yerleştirme puanına göre, fakülteye bakılmaksızın gerçekleştirilmiştir. Tabloda kırmızı ile işaretlenmiş öğrenciler hibe yetersizliğinden dolayı hibesiz olarak seçilmiştir. Bu öğrencilerin kendi imkanları ile hareketlilik gerçekleştirmesi mümkündür ve bu kapsamda hareket edecek öğrencilerin nominasyon işleminin yapılabilmesi için birimimize şahsen dilekçe sunması gerekmektedir.

2.Hareketliliğe Hak Kazanan Öğrencilerin Karşı Kurumlara Nominasyon ve Başvuru Süreci

Lütfen aşağıdaki bilgilerin tümünü okuyunuz. Aşağıdaki bilgilerin içerdiği prosedürün takibinden öğrenci sorumludur!

Hareketliliğe hak kazanan öğrenciler, karşı kurumlara birimimiz tarafından aday (nomine) gösterilecektir.

Öğrencilerimiz, başvurularını yapmadan önce, merkezimizden partner üniversiteye ve öğrencimize iletilecek olan nominasyon e-postasını beklemelidirler.

Hareketliliğe hak kazanan öğrencilerin seçildikleri okulların başvuru tarihlerinin yakın olabilmesi sebebiyle, öğrencilerin gidecekleri üniversitenin başvuru işlemlerine başlaması gerekmektedir. Son başvuru tarihleri için partner üniversitelerin web sayfalarını inceleyinizPartner üniversitelerin başvuru prosedürünü takip etmek öğrencilerin sorumluluğundadır. Eğer partner üniversitenin, merkezimize iletmiş olduğu bir başvuru bilgisi olması halinde, bu e-posta öğrencimizle paylaşılacaktır.

3.6 Nisan 2024 Tarihli Zorunlu Oryantasyon Programı

Oryantasyon Toplantısına katılım tüm aday öğrenciler için zorunludur! Oryantasyon toplantısına katılım sağlanmaması durumunda, faydalı tüm bilgileri kaçırabilir ve Erasmus+ hareketliliği süresince bilinmesi gereken bilgileri kaçırdığınız için zorluklar yaşayabilirsiniz. Oryantasyon toplantısı ile ilgili detaylı bilgi 03.04.2024 tarihinde (yarın) paylaşılacaktır.

4.Kazanılmış Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden Vazgeçme

Erasmus+ öğrenim hareketliliği kapsamında kazanılan haklar bir sonraki döneme devredilmemektedir. Erasmus+ öğrenim hareketlilik hakkını iptal etmeyi düşünen öğrencilerin imzalı dilekçelerini 1 Haziran 2024 17:00’a kadar uib@aku.edu.tr adresine e-posta ile iletmeleri gerekmektedir. Feragat dilekçesi için tıklayınız. Bu tarihten sonra hareketlilik hakkından mücbir bir neden olmaksızın vazgeçen öğrencilere, bir sonraki başvurularında -10 puan uygulaması yapılacaktır.

02 Nisan 2024, Salı 952 kez görüntülendi