Afyon Kocatepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak 2021-2027 dönemi için Avrupa Hareketlilikleri (KA131) Erasmus+ anlaşma sayımızı artırmak amacıyla “Erasmus+ KA131 Anlaşma Teşvik Ödülü’nü ilan etmekten memnuniyet duymaktayız.

Bu kapsamda 01.01.2024-30.06.2024 tarihleri arasında anlaşmamız bulunmayan yükseköğretim kurumlarıyla giden/gelen öğrenci hareketliliği içeren anlaşmalar gerçekleştirerek en yüksek puanı alan 3 Üniversite personeline anlaşma yaptığı üniversitelerden birini ziyaret ederek, üniversitemizin tanıtım faaliyetlerini sağlamak için 7 günlük (2 günü yol olmak üzere) hibesi ve seyahat masrafları (ekonomi sınıfı olmak kaydıyla) kurumsal destek bütçesinden karşılanacaktır.

Bu kapsamda uygulanacak temel ilkeler şunlardır:

1. Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli başvuru yapamaz.
  2. Var olan bir anlaşmayı genişletmek ya da sadece personel değişimi içeren anlaşma yapmak kapsam dışındadır.
  3. Konu olan ödüle hak kazanabilmek için minimum 3 anlaşma yapılması gerekmektedir.
  4. Teşvik Ödülüne hak kazanan personelin Avrupa Hareketlilikleri kapsamında anlaşma yaptığı bir kurumdan 5 günlük davet alması ve hareketliliğin raporlanması gerekmektedir ve bu personelin kendi sorumluluğundadır.
  5. Kazanılan Teşvik Ödülü kapsamındaki hareketlilik en geç 31 Ekim 2024’e kadar gerçekleştirilmelidir. Ödülün bir başkasına devri ya da sonraki tarihe aktarımı mümkün değildir.
  6. Başvuru sahipleri arasında eşit puan söz konusu olduğu durumlarda; sırasıyla yabancı dil puanı, Erasmus+ kapsamında yurtdışına çıkış sayısı, unvan ve kıdem yılı dikkate alınacaktır.

Puanlama Kriterleri

Ülke Puan
Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Norveç 20
İspanya, İtalya, Portekiz, Yunanistan 15