Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Volkan Yüncü ve Erasmus+ KA131 Staj ve Konsorsiyumlar proje yürütücüsü Öğr. Gör. Turan Ulaş, 29 Ağustos – 02 Eylül 2023 tarihleri arasında Kuzey Makedonya’da KA131 Staj Programı ve Öğrenim Anlaşmaları kapsamında faaliyetlerde bulunmuşlardır.

MATTO Genel Sekreterliği ve Denetim Kurulu Üyeleri ile Erasmus+ Staj Hareketlilikleri ile verimli toplantılar gerçekleştirildi. Toplantılarda öğrencilerimizin Makedonya Türkiye Ticaret Odasına bağlı şirketlerdeki staj imkanları değerlendirildi.

Devamında International Balkan University ile görüşmeler yapılmış olup üniversitenin kampüsünde incelemelerde bulunulmuş, üniversite ve olanaklar hakkında detaylı bilgi alınmıştır. İlgili kişilere üniversitemizin tanıtımı yapılmıştır. İlgili partner ’in ranking olarak bölgede önemli kurumlardan olduğu ve gelişmeye devam ettiği ifade edilmiştir. International Balkan University rektör yardımcısı sayın Doç. Dr. Mevluddin Ibish ile yapılan toplantıda çok sayıda başlık altında verimli fikir alışverişi yapılmıştır. International Balkan University ile mevcut ikili anlaşmaya inşaat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, hukuk, psikoloji ve iktisadi idari bilimler fakültesinde yer alan tüm bölümlerin eklenerek genişletilmesi ve farklı alanlarda personel hareketliliği gerçekleştirilmesi konusunda fikir birliğine varılmıştır. Söz konusu yeni anlaşmaların hareketliliklere önemli katkı sunacağı değerlendirilmektedir. Ayrıca, Doç. Dr. Mevluddin Ibish tarafından uluslararası projeler vb. kapsamında farklı alanlarda işbirliği yapılması önerisi yapılmıştır. Ayrıca, Makedonya Türkiye Ticaret Odası Asbaşkanı ve Halkbank AD Skopje Genel Müdürü Dr. Bilal SUCUBAŞI ile de görüşme yapılmıştır. Görüşmede öğrenci staj hareketliliklerinin önemi vurgulanarak Kuzey Makedonya’da Erasmus+ Staj hareketlilikleri hakkında bilgi verilmiş ve Üniversitemiz İİBF öğrencilerinin staj imkanları değerlendirilmiştir.

Son olarak, daha önce öğretim elemanlarımızın da hareketlilik yaptığı University of Struga ‘da ziyaret edilmiş ve Erasmus Kordinatörü Semra Bujari (Msc) ile görüşme yapılmıştır. Burada, öncelikle tarafımızdan Struga Üniversitesi hakkında bilgi talep edilmiş ve tarafımıza bölümler, öğrenciler, hedefler, olanaklar vb. kısa bir bilgilendirme yapılmıştır. Ardından, Erasmus+ staj ve değişim hareketliliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunulmuştur.

03 Ekim 2023, Salı 95 kez görüntülendi