Erasmus+ KA171 öğrenci öğrenim hareketliliği başvuruları 7-21 Aralık 2022 tarihleri arasında alınacaktır.

Başvuru ilanını görmek için tıklayınız.

Kontenjanları görmek için tıklayınız.

Erasmus+ öğrenim hareketliliği başvurusunun nasıl yapılacağına ilişkin;  daha önce hazırlanmış video kaydını görmek için tıklayınız.

ÖNEMLİ NOTLAR

1. Başvurular https://exchangeprogram.aku.edu.tr   ve https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr  adreslerinden yapılacaktır. Öğrencinin sisteme üye olup, başvuru formunu sistemden doldurması ve ilgili belgeleri sisteme yüklemesi gerekmektedir.

2.Bosna Hersek ülkesinde bulunan karşı kurum, oturum izni sürecinde yaşanan problemlerden dolayı yabancı uyruklu öğrencilerin adaylıklarını kabul edemeyeceklerini bildirmiştir. Bu nedenle bu ilan kapsamında Bosna Hersek ülkesi için yabancı uyruklu öğrencilerin başvuruları kabul edilemeyecektir. İlan kapsamında yer alan diğer ülkelerde de benzer sorun yaşanma ihtimali mevcuttur. Öğrencinin hareketliliğe hak kazanması ve karşı kurumun öğrencinin adaylığını kabul etmemesi halinde yedek durumunda diğer öğrencilere hak tanınacaktır.

3.İlan sadece 2022-2023 Bahar Dönemi Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliklerini kapsamaktadır.

4.İlan kapsamında hareketlilikler 2022-2023 Bahar döneminde sona erecek şekilde planlanmalıdır.

5.İlan kapsamında hareketliliğe hak kazanan öğrenciler; hareketliliklerini 2023-2024 Güz Dönemi Uzatma hakkına sahip olmamaktadır.

Başvuru sırasında sisteme yüklenmesi gereken belgeler:

1.Online Başvuru Formunun çıktısı (imzalı ve fotoğraflı)

Başvurunuzu tamamladıktan sonra başvuru formu çıktısını alabilirsiniz. Başvuru formu çıktısını aldıktan sonra imzalayıp sisteme tekrar yüklemelisiniz.

2.Güncel Öğrenci Belgesi

e-devlet sistemi üzerinden barkodlu olarak alınmalı  veya OBS Sistemi üzerinden elektronik imzalı olarak veya fakülte öğrenci işlerinden imzalı ve mühürlü olarak alınmalı

3.Güncel Transkript Belgesi

e-devlet sistemi üzerinden barkodlu olarak alınmalı  veya OBS Sistemi üzerinden elektronik imzalı olarak veya fakülte öğrenci işlerinden imzalı ve mühürlü olarak alınmalı

OBS Sistemi üzerinden örnektir ibareli alınan transkript belgeleri kabul edilmeyecektir!

17 Kasım 2022, Perşembe 1295 kez görüntülendi