Kazanan öğrencilerimizin, aşağıdaki maddeleri bir yol haritası şeklinde değerlendirip, tüm maddeleri dikkatli bir şekilde okumalarını rica ederiz.

  1. Erasmus Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Erasmus+  KA131 öğrenci öğrenim hareketliliği yerleştirme sonuçları için tıklayınız!

Öncelikle hepinizi tebrik ederiz. Listede ismi bulunan öğrenciler, Erasmus aday öğrencisi olmaya hak kazanmıştır. Yerleştirilen öğrencilerin başvuru değerlendirilmesi partner üniversite tarafından yapılacak, nihai karar partner kurum tarafından verilecektir. Partner kurumdan kabul onayı alan öğrenciler, 2022-2023 Akademik Yılı  Bahar döneminde Erasmus öğrenim hareketliliğini gerçekleştirebilecektir.  

2021 Kağıtsız Erasmus dönemine bir geçiş sürecinde olunduğu için anlaşmalar ile ilgili aksaklıklar yaşanabilmektedir. Merkez müdürlüğümüz tarafından kazandığınız üniversitelere yönelik aday gösterme süreciniz gerçekleştirilecektir. Ancak nihai karar karşı kurumlar tarafından verileceği için öğrenim hareketliliğinizi kazandığınız üniversitede gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğiniz kesin değildir. Bu nedenle karşı kurumlar tarafından, ikili anlaşmalara dayalı sıkıntılar nedeniyle kabul edilememe durumlarında boş kontenjanlar değerlendirilerek farklı üniversiteye aday gösterme işleminiz yapılacaktır.

  1. Hareketliliğe Hak Kazanan Öğrencilerin Karşı Kurumlara Nominasyon ve Başvuru Süreci

Lütfen aşağıdaki bilgilerin tümünü okuyunuz. Aşağıdaki bilgilerin içerdiği prosedürün takibinden öğrenci sorumludur!

Hareketliliğe hak kazanan öğrenciler, karşı kurumlara birimimiz tarafından aday (nomine) gösterilecektir.

Öğrencilerimiz, başvurularını yapmadan önce, merkezimizden partner üniversiteye ve öğrencimize iletilecek olan nominasyon e-postasını beklemelidirler.

Hareketliliğe hak kazanan öğrencilerin seçildikleri okulların son başvuru tarihlerinin yakın olabilmesi sebebiyle, öğrencilerin gidecekleri üniversitenin başvuru işlemlerine başlaması gerekmektedir. Son başvuru tarihleri için partner üniversitelerin web sayfalarını inceleyiniz. Partner üniversitelerin başvuru prosedürünü takip etmek öğrencilerin sorumluluğundadır. Eğer partner üniversitenin, merkezimize iletmiş olduğu bir başvuru bilgisi olması halinde, bu e-posta öğrencimizle paylaşılacaktır.

  1. 5 Kasım 2022 Zorunlu Oryantasyon Programı

Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüz tarafından gidecek olan öğrencilerimize 5 Kasım 2022 tarihinde Eğitim Fakültesinde bulunan “ABDULLAH KAPTAN” Konferans Salonunda saat 09:00 – 18:00 arasında “Oryantasyon Toplantısı” düzenlenecektir. 

Oryantasyon Toplantısına katılım tüm aday öğrenciler için zorunludur! Oryantasyon toplantısına katılım sağlanmaması durumunda, faydalı tüm bilgileri kaçırabilir ve Erasmus+ hareketliliği süresince bilinmesi gereken bilgileri kaçırdığınız için zorluklar yaşayabilirsiniz.

  1. Kazanılmış Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden Vazgeçme

Erasmus+ öğrenim hareketliliği kapsamında kazanılan haklar bir sonraki döneme devredilmemektedir. Erasmus+ öğrenim hareketlilik hakkını iptal etmeyi düşünen öğrencilerin imzalı dilekçelerini 2 Kasım 2022 17:00’a kadar uib@aku.edu.tr adresine e-posta ile iletmeleri gerekmektedir. Feragat dilekçesi için tıklayınız. Bu tarihten sonra hareketlilik hakkından mücbir bir neden olmaksızın vazgeçen öğrencilere, bir sonraki başvurularında -10 puan uygulaması yapılacaktır.

25 Ekim 2022, Salı 1502 kez görüntülendi