Erasmus+ KA103 öğrenci öğrenim hareketliliği başvuruları 13-28 Mart 2022 tarihleri arasında alınacaktır.

Başvuru ilanını görmek için tıklayınız.

Çalışma takvimini görmek için tıklayınız.

Erasmus+ öğrenim hareketliliği başvurusunun nasıl yapılacağına ilişkin;  daha önce hazırlanmış video kaydını görmek için tıklayınız.

(https://uim.aku.edu.tr/2020/11/09/erasmus-basvuru-rehberi-video-anlatim/)

 

ÖNEMLİ NOTLAR

1.İlan 2022-2023 Akademik yılı Güz veya Bahar Dönemi Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliklerini kapsamaktadır.

2.Başvuru esnasında web sitemizde yer alan anlaşmalı üniversitelerin web siteleri ziyaret edilerek, Nominasyon ve Başvuru Tarihleri incelenmelidir. Nominasyon ve Başvuru tarihi geçmiş olan üniversitelerin tercih edilmemesi gerekmektedir. (Anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin web sitesi adreslerini görmek için tıklayınız.

3.2021 Kağıtsız Erasmus dönemine bir geçiş sürecinde olunduğu için anlaşmalar ile ilgili aksaklıklar yaşanabilmektedir. Merkez müdürlüğümüz tarafından kazandığınız üniversitelere yönelik aday gösterme süreciniz gerçekleştirilecektir. Ancak nihai karar karşı kurumlar tarafından verileceği için öğrenim hareketliliğinizi kazandığınız üniversitede gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğiniz kesin değildir. Bu nedenle karşı kurumlar tarafından kabul edilememe durumlarında boş kontenjanlar değerlendirilerek farklı üniversiteye aday gösterme işleminiz yapılacaktır.

4.2022-2023 Akademik yılı Erasmus+ KA131 (Avrupa) Öğrenci Öğrenim Hareketliliği başvurularında 1 dönemlik Güz ya da Bahar veya 1 yıllık (Güz ve Bahar) olarak başvuru yapılabilecektir. Ancak öğrenim hareketliliği için 1 yıllık (Güz ve Bahar) başvuru yapmanız ve hak kazanmanız, Müdürlüğümüz tarafından 1 yıllık hibe alabileceğiniz anlamı taşımamaktadır.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2022 Proje dönemine ait hibe sonuçları açıklandığında hibe dağıtımı şu şekilde yapılacaktır;

İlk aşamada hareketliliğe hak kazanan öğrencilerin seçmiş oldukları tek dönem (güz veya bahar) hibelendirilecektir. İkinci aşamada 1 yıllık başvuru yapan ve hak kazanan öğrenciler, başarı puanı (%50 dil puanı + %AGNO) esas alınarak bütçe kalması durumunda hibelendirilecektir.

21 Şubat 2022, Pazartesi 7709 kez görüntülendi