Kazanan öğrencilerimizin, aşağıdaki maddeleri bir yol haritası şeklinde değerlendirip, tüm maddeleri dikkatli bir şekilde okumalarını rica ederiz.

  1. Türkiye Ulusal Ajansı’nın Hibe Duyurusu

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2021-2027 yeni Erasmus+ programına katılım anlaşması ile 2021 Yılı Delegasyon Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Söz konusu anlaşma  süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan kurumumuz (Afyon Kocatepe Üniversitesi) ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.

AB ile müzakereler devam ettiği için kazanılar hibeler kesin değil, geçicidir. Müzakereler devam etmesi nedeniyle hibe hakkı elde öğrencilere ilk hibe ödemelerinin gerçekleştirilmesinin, Ulusal Ajans tarafından üniversitemize aktarılana kadar gecikme yaşanabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

AB ile Türkiye arasındaki programa katılıma ilişkin süreç tamamlanana kadar, akabinde üniversiteler ile Ulusal Ajans arasında hibe sözleşmeleri imzalanarak hibeler üniversitelerin hesaplarına aktarılana kadar, tüm mali sonuçlar öğrenci sorumluluğundadır. Eğer öğrenci bu hususları bilerek ve kabul ederek hareketliliğe katılmak isterse bu konuda taahhütname alınması gerekmektedir.

  1. Hibeli-Hibesiz Erasmus Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları

2021-2022 Bahar Dönemi Erasmus+  KA103 öğrenci değişim programı yerleştirme sonuçları için tıklayınız!

Öncelikle hepinizi tebrik ederiz. Listede ismi bulunan öğrenciler, Erasmus aday öğrencisi olmaya hak kazanmıştır. Yerleştirilen öğrencilerin başvuru değerlendirilmesi partner üniversite tarafından yapılacak, nihai karar partner kurum tarafından verilecektir. Partner kurumdan kabul onayı alan öğrenciler, 2021-2022 Bahar Dönemi Erasmus öğrenim hareketliliğini gerçekleştirebilecektir.

  1. Hareketliliğe Hak Kazanan Öğrencilerin Karşı Kurumlara Nominasyon ve Başvuru Süreci

Lütfen aşağıdaki bilgilerin tümünü okuyunuz. Aşağıdaki bilgilerin içerdiği prosedürün takibinden öğrenci sorumludur!

Hareketliliğe hak kazanan öğrenciler, karşı kurumlara birimimiz tarafından aday (nomine) gösterilecektir.

Öğrencilerimiz, başvurularını yapmadan önce, merkezimizden partner üniversiteye ve öğrencimize iletilecek olan nominasyon e-postasını beklemelidirler.

Hareketliliğe hak kazanan öğrencilerin seçildikleri okulların son başvuru tarihlerinin çok yakın olması sebebiyle, öğrencilerin gidecekleri üniversitenin başvuru işlemlerine derhal başlaması gerekmektedir. Son başvuru tarihleri için partner üniversitelerin web sayfalarını inceleyiniz. Partner üniversitelerin başvuru prosedürünü takip etmek öğrencilerin sorumluluğundadır. Eğer partner üniversitenin, merkezimize iletmiş olduğu bir başvuru bilgisi olması halinde, bu e-posta öğrencimizle paylaşılacaktır.

  1. 6 Kasım 2021 Zorunlu Oryantasyon Programı

Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüz tarafından gidecek olan öğrencilerimize 6 Kasım 2021 tarihinde Eğitim Fakültesinde bulunan “ABDULLAH KAPTAN” Konferans Salonunda saat 09:00 – 18:00 arasında “Oryantasyon Toplantısı” düzenlenecektir.  Toplantı içeriği için tıklayınız!

Oryantasyon Toplantısına katılım tüm aday öğrenciler için zorunludur! Oryantasyon toplantısına katılım sağlanmaması durumunda, faydalı tüm bilgileri kaçırabilir ve Erasmus+ hareketliliği süresince bilinmesi gereken bilgileri kaçırdığınız için zorluklar yaşayabilirsiniz.

  1. Kazanılmış Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden Vazgeçme

Erasmus öğrenim hareketliliği kapsamında kazanılan haklar bir sonraki döneme devredilmemektedir. Erasmus hareketliliklerini iptal etmeyi düşünen öğrencilerin imzalı dilekçelerini 15 Ocak 2022 17:00’a kadar uib@aku.edu.tr adresine e-posta ile iletmeleri gerekmektedir. Feragat dilekçesi için tıklayınız.

25 Ekim 2021, Pazartesi 2118 kez görüntülendi