Müdürlüğümüz bünyesinde yürütmekte olduğumuz Erasmus+ (Öğrenim–Staj), Erasmus+ International Credit Mobility, Erasmus+ Konsorsiyum Staj Hareketlilikleri, Mevlana Programları kapsamında başvuru yapacak öğrencilerin başvuru esnasında kullanması amacıyla Yabancı Dil Sınavı yapılacaktır.

Sınavın yüz yüze yapılması planlanmaktadır. Ancak pandemi şartlarına göre eğer yüz yüze yapılamaz ise perculus sistemi üzerinden çevrimiçi olarak yapılabilecektir.  Bununla ilgili bir gelişme olması halinde web sitemizden https://uim.aku.edu.tr/  duyuru yapılacaktır.

Sınava ilişkin Çalışma Takvimi aşağıda yer almaktadır.

İlan Tarihi: 06 Eylül 2021

Başvuru Tarihleri: 27 Eylül 2021 – 13 Ekim 2021 saat 17.30’a kadar.

Yazılı Sınav: 16 Ekim 2021 Cumartesi günü Saat: 10:00 (Sınav Yeri: Yabancı Diller Yüksekokulu)

Sözlü Sınav: 17 Ekim 2021 Pazar Günü saat 09.00 ve 18.00 (Sınav Yeri: Yabancı Diller Yüksekokulu)

Öğrencilerin Sözlü Sınava girebilmeleri için Yazılı Sınavdan 100 üzerinden en az 50 almış olması gerekmektedir.

Yazılı sınav sonuçları 16 Ekim 2021’de https://uim.aku.edu.tr/ adresinde paylaşılacaktır.

Yabancı Dil Sınavı puanı aşağıdaki şekilde hesaplanacaktır;

Yazılı Sınav %75 Sözlü Sınav %25

Başvurular çevrimiçi sistem üzerinden yapılacaktır.

Başvuru sistemine giriş için tıklayınız.

Önemli:

• Sınav Yeri: Yabancı Diller Yüksekokulu
  • Sadece başvuru sistemi üzerinden yapılacak olan başvurular kabul edilecektir.
  • 13 Ekim 2021 Saat: 17:30’dan sonra başvuru yapılamayacaktır.
  • Sınavın yüz yüze yapılması planlanmaktadır. Ancak pandemi şartlarına göre eğer yüz yüze yapılamaz ise perculus sistemi üzerinden çevrimiçi olarak yapılabilecektir. Bununla ilgili bir gelişme olması halinde web sitemizden duyuru yapılacaktır.
  • Sınavın yüz yüze yapılması durumunda; 14-15 Kasım 2020 ve 10-11 Nisan 2021 Çevrimiçi Yabancı Dil sınavlarından alınan yabancı dil puanları geçerliliğini yitirecektir.
  • Sınavın yüz yüze yapılamaması durumunda; 14-15 Kasım 2020 ve 10-11 Nisan 2021 Çevrimiçi Yabancı Dil sınavlarından alınan yabancı dil puanları kullanılabilecektir.
  • Sınav tarihlerinde Erasmus faaliyetleri (öğrenim, staj) nedeniyle yurt dışında bulunan öğrencilerimiz, yurtdışında olduklarını kanıtlamaları durumunda önceki çevrimiçi yabancı dil sınavlarından aldıkları puanlarını kullanabilecektir.
06 Eylül 2021, Pazartesi 10736 kez görüntülendi