Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi 2005 yılından beri Erasmus+ KA103 Değişim Programı’nı başarıyla yürütmektedir. Bu kapsamda günümüze kadar 1558 öğrenci Avrupa Ülkelerinde öğrenim ve staj faaliyetleriyle yer almış, 120 öğrenci ise Avrupa ülkelerinden üniversitemize öğrenim görmeye gelmiştir. Avrupa ülkeleriyle yapılan bu değişimlere ek olarak üniversitemiz 2015 yılından beri her sene “Erasmus+ KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği” kapsamında Avrupa dışı ülkelerle de hibe alarak değişim faaliyetlerini sürdürmektedir. Mevcut durumda Erasmus kapsamında Avrupa ülkeleriyle 117 anlaşma, Avrupa dışı ülkelerle de 43 anlaşma imzalanmıştır. Bütün bu faaliyetlere ek olarak üniversitemiz 2014 yılından beri üç KA202 projesi, iki de KA203 projesini başarıyla tamamlamış, bölgedeki farklı üniversitelerle işbirliği yaparak üç farklı staj konsorsiyumunu yürütmüştür.
“Erasmus Charter for Higher Education (ECHE)” Belgesi; Avrupa Komisyonu, Eğitim, Görsel, İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı tarafından Erasmus programını yürütme konusunda yetkili görülen üniversitelere Erasmus+ programına ait belirli yılları kapsayacak şekilde verilmektedir. Üniversitemizin 26 Mayıs 2020 tarihinde Avrupa Komisyonu’na yaptığı başvuru, programı yürütmekteki başarıları göz önüne alındığında ve ilgili değerlendirme raporunda tam puan almasıyla, ECHE belgesini  2021-2027 yıllarını kapsayacak şekilde verilmesi uygun bulunmuştur. Bu belge ile üniversitemiz bu yıllar arasında da Erasmus programını hem Avrupa ülkeleriyle hem de Avrupa dışı ülkeler değişim faaliyetleriyle yürütecektir.
22 Aralık 2020, Salı 974 kez görüntülendi