LÜTFEN AŞAĞIDAKİ ADIMLARI DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE OKUYUNUZ:

(For English version of this announcement, Please scroll down the page)

 

1) Sınav iki bölümden oluşmaktadır. Yazılı sınav 14 Kasım 2020 cumartesi günü 09.00-13.00 saatleri arasında yapılacaktır. Yazılı sınavdan 50 puan (100 puan üzerinden) ve üzeri alanlar 15 Kasım 2020 pazar günü yapılacak olan sözlü sınava alınacaklardır. Toplam yabancı dil puanı %75 oranında yazılı sınav, % 25 oranında sözlü sınav puanı alınarak oluşturulacaktır.

 

2) Yazılı sınav ile ilgili bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

 

Saatler Yazılı Sınav Bölümleri Zaman Soru Sayısı Puanlama Gerekli Giriş Sistemi
09.00-11.00 Yazma Bölümü 2 saat Kompozisyon Yazma 40 Puan + Ues.aku.edu.tr

+ Google meet

11.30-13.00 Test 90 dakika 60 soru 60 puan + Ues.aku.edu.tr

+ Google meet

3) Sınavda kullanmanız gereken iki araç bulunmaktadır. Bunlar; Google Meet uygulaması yüklü kameralı bir cep telefonu, internet bağlantısı olan bir bilgisayardır. Google Meet uygulamasını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz:

 

Android için:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.meetings&hl=tr&gl=US

Ios için:

https://apps.apple.com/us/app/google-meet/id1013231476

Bilgisayar için:

https://meet.google.com/

 

4) Sınav esnasında internet bağlantınız olduğundan, Google Meet uygulamasını yüklediğinizden ve kamera/kulaklık/mikrofonunuzun hazır durumda olduğundan lütfen emin olunuz. Google Meet linki ues.aku.edu.tr adresinden sizinle paylaşılacaktır. Link sınavdan 30 dakika önce aktif olacaktır. Lütfen sınavdan 30 dakika önce hazır olup, ilgili ayarlamaları yapınız. Sınava girdiğiniz oda sessiz olmalı ve ışık açısından uygun olmalıdır. Cep telefonunuz kamerasının yüzünüzü, ekranınızı ve ellerinizi gördüğünden lütfen emin olunuz ve kameranızı aşağıdaki resimde göründüğü gibi ayarlayınız:

5) Sınavda saat 09.00’dan önce giriş yapıp kameraya TC Kimlik No yazan Kimlik Kartınızı göstermeniz gerekmektedir. Yazma bölümü boyunca kameranızın açık olması gerekmektedir.

 

6) Saat 09.00’da ues.aku.edu.tr adresinden yazma bölümüne ait soruları bilgisayarınıza indirebilirsiniz. İlgili belgeyi indirdikten sonra bir A4 kâğıdına cevabınızı el yazısı ile yazınız. Yazdığınız kâğıdın en üstüne isim-soyad, sınıf, öğrenci numaranızı yazmalı ve aşağıdaki cümleyi yazarak imzanızı eklemelisiniz:

“Bu kompozisyon benim orijinal çalışmamdır ve bizzat tarafımdan yazılmış olup, süreçte herhangi bir yazılım veya dış bir kaynak kullanılmamıştır.”

 

7) Yazma bölümünde hazırladığınız kâğıdın saat 11.00’a kadar ues.aku.edu.tr sistemine yüklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle lütfen bu saatten önce kâğıdınızı bitiriniz, fotoğrafını çekiniz ve sisteme zamanında yükleyiniz. Sistem sadece 1 sayfaya izin vermektedir. Ancak bir sayfadan fazla yazarsanız, Winzip, Winrar gibi uygulamalarla sıkıştırıp yükleyebilirsiniz. Ayrıca; Adobe Scan veya Tiny Scanner gibi uygulamaları kullanarak fotoğrafını çektiğiniz kâğıtlarınızı tek bir pdf belgesi olarak sisteme yükleyebilirsiniz. 

 

8) Test bölümü saat 11.30’da ues.aku.edu.tr adresinden indirilecektir. Bu bölümdeki 60 sorunun içinde 10 tane dinleme sorusu olduğundan kulaklığa ihtiyacınız olabilir. Lütfen bu cihazları da hazır ediniz. Bu süreçte sistemden düşerseniz, tekrar sisteme girebilirsiniz fakat zamanınız işliyor olacaktır. Bu süreçte gözetmeniniz sizi Google Meet uygulaması ile izliyor olacaktır. Herhangi bir problemle karşılaşırsanız, ues.aku.edu.tr üzerinden gözetmeninize soru sorabilirsiniz. Önceki sorulara geri dönemeyeceğinizden, lütfen soruları boş bırakmayınız.

 

9) Gözetmeniniz herhangi bir kopya durumunda sınavınızı iptal edebilir. Bu nedenle sınavın güvenliğinden sorumlu tutulmaktasınız. Bu sınav “Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği” kapsamında değerlendirilecektir.

 

10) Yazılı sınav sonuçları aynı gün ues.aku.edu.tr adresinden adaylara duyurulacaktır. Sınavdan 50 puan ve üzeri alanlar 15 Kasım 2020 Pazar günü sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav zoom uygulaması üzerinden yapılacaktır. Zoom linkleri yine ues.aku.edu.tr adresinden paylaşılacaktır. Sözlü sınav tek kişi olarak yapılacaktır. Bu nedenle bir süre zoom uygulamasında bekleyebilirsiniz. Sonuçlar yine aynı gün açıklanacaktır.

 

For English version of this announcement, please click on the link below:

Erasmus Exam Instruction

10 Kasım 2020, Salı 7112 kez görüntülendi