Corona Virüsünün bulunduğu ülkelerdeki öğrencilerimiz için aşağıdaki çözüm yolları önerilmektedir.

1- Erasmus+ faaliyetinin tamamlanmadan dönülmesi:

Halihazırda İtalya veya virüsten etkilenen/etkilenebilecek diğer program ülkelerinde bulunan öğrencilerimizden Corona virüsü sebebiyle faaliyeti sonlandırmak ve Türkiye’ye dönmek isteyenlerin talepleri mücbir sebep kapsamında değerlendirilebilecek ve asgari sürenin (90 gün) altında kalsalar bile kaldıkları süre kadar hibe ödemesi yapılabilecektir. Bunun yanında öğrencilerimize ani gelişen bu durum için dönüş seyahat hibesi desteği vermemiz mümkündür. Bu hibenin ödenmesi için seyahat tutarını gösteren bilet/e-bilet öğrenci tarafından ofisimize teslim edilmelidir.

2- Faaliyete ara verilmesi:

Faaliyeti sonlandırmak istemeyen ancak okullar resmi tatil olduğu için tatil süresince Türkiye’ye dönmek isteyenlerin resmi tatil kapsamında Türkiye’ye dönmeleri mümkündür. Resmi tatil bitip okullar açıldığında tekrar İtalya’ya (veya etkilenen diğer ülkeye) dönebilirler.

3- Afyon Kocatepe Üniversitesinde Öğrenime Devam Etmek:

Hareketliliğini sonlandırmak isteyen öğrencilerimiz, hareketliliklerini corona virüsü nedeni ile ilgili sonlandırmak istediklerini ve Afyon Kocatepe Üniversitesinde öğrenimlerine devam etmek istediklerini içeren bir dilekçeyi Afyon Kocatepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezine yazmalıdır. Ayrıca 06.03.2020’den itibaren mazeretli ders kaydı da yapılamayacağından ötürü bu tarihten önce Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde öğrencisi olduğunuz Fakülte/MYO/Enstitü’ye ilgili mazereti ve ders kaydınızın yapılma talebinizi bu tarihe yetişecek şekilde yazılı olarak elden teslim etmeniz gerekmektedir.

28 Şubat 2020, Cuma 1826 kez görüntülendi