YÖK Başkanlığınca Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında 2017-2018 akademik yılı için başvurular başlamıştır. Proje önerisi yapacak Akademik Personelin Yöksis üzerinden kendi şifreleri ile yapılacak başvuruların çıktısını 31 Mart 2017 tarihine kadar Uluslararası İlişkiler Ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.

 Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programına  sadece Öğretim Elemanları başvuruda bulunabilecektir. 

Yöksis/Genel İşlemler/Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı butonundan Proje Önerisi için girişler yapılabilecektir.

Tüm proje önerisi başvuruları koordinatörlüğümüz tarafından YÖK Başkanlığına Rektörlük Makamı üst yazısı ile iletilecektir.

Bu sebeple proje önerisi yapan tüm akademisyenlerimizin Yöksis üzerinden girişlerini yaptıktan sonra koordinatörlüğümüze Yöksis üzerinden yaptıkları öneri başvurularının çıktısını imzaladıktan sonra ulaştırmaları gerekmektedir.

Proje Ortağı olabilecek üniversiteler Yöksiste başvuru esnasında çıkacaktır.

Proje yapılabilecek alan kodlari için tıklayınız

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmalı olduğumuz ülke ve üniversiteler listesi ve irtibat kişileri için aşağıdaki linke tıklayınız:

Kurumlararası Anlaşmalar (Mevlana)

Proje ortağı olacak üniversite ile Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmamız olması gerekmektedir. Mevlana Değişim Programı kapsamında bir üniversite ile anlaşma yapabilmek için öncelikli olarak Yök Başkanlığından ilgili üniversitenin tanınıp tanınmadığının Rektörlük üst yazısı ile YÖK Başkanlığına iletilmesi ve akabinde ilgili üniversitenin tanınırlığına dair yazının YÖK Başkanlığından gelmesi beklenir. Bu yazı geldikten sonra iki üniversite arasında Rektörlerin imzalayacağı anlaşma metinlerinin kurumumuza iletilmesi gerekecektir. Bahsi geçen süreç postada yaşanabilecek aksilikleri göze almaksızın en az 2 aydır. Bu sebeple yeni bir üniversite ile anlaşma imzalanması durumunda Proje önerisi başvurusu yetişmeyeceğinden proje önerileriniz için seçeceğiniz ortağı mevcut anlaşmalı olduğumuz üniversiteler arasından seçmenizi öneririz.

Proje süresinin toplamda 1 yıl olarak belirtilmesi tavsiye edilmektedir.

Proje kapsamında gelen ve giden öğretim elemanlarının ortağı ülkeye en az 14 gün en fazla 90 gün gitmeleri gerekmektedir. ( Proje süresince 1 akademisyenin gideceği sürelerdir)

Proje kapsamında gelen/giden öğrenci olması gerekmektedir ve öğrencilerin en az bir dönem en çok iki dönem ortak üniversitede bulunmaları gerekecektir.

Sorularınız için koordinatörlüğümüz personeli Uzman Ezgi GÜREL ile irtibata geçebilirsiniz. Dahili NO: 10434

YÖK'ün ilgili duyurusu için aşağıdaki linkte tıklayınız:

http://www.yok.gov.tr/web/mevlana

17 Mart 2017, Cuma 164 kez görüntülendi