• Öğrenci, yurtdışına çıkmadan önce tüm eğitim süresini kapsayacak Sağlık Sigortası yaptırmak zorundadır. Bu sigorta, öğrencinin gideceği ülkedeki sağlık kurumlarından alacağı olası tedavileri karşılamalıdır.
  • Sigorta poliçesi içerisinde “birbirini takip eden 92 gün boyunca geçerlidir” maddesi yer almamalıdır.

İstenen sağlık sigortası sadece “seyahat sağlık sigortası” değildir! Yaptıracağınız sigorta Yurtdışı Eğitim/Öğrenci/Öğrenim Sağlık Sigortası olacaktır. Seyahat sağlık sigortası gittiğiniz ülkede sağlık masraflarınızı karşılamaz.

• Konsolosluklar vize başvurusu sırasında Yurtdışı Eğitim/Öğrenci/Öğrenim Sağlık Sigortası istemektedir. Vize başvurusu yapmadan önce bu sigortayı eğitim dönemini kapsayacak şekilde ve en az 30.000,00 Avro teminatlı olarak yaptırınız.
    • Bazı ülkelerin konsoloslukları sigorta poliçesinde farklı şartlar arayabilir. Bunun ile ilgili sorumluluk size aittir. Sigorta poliçe teminatı, geçerlilik süresi ve içeriği asgari olarak yukarıda belirtilen şartları taşımalıdır.

DİKKAT!

• Bazı üniversiteler başvuru esnasında sağlık sigortası isteyebilmektedir. Eğer gideceğiniz üniversite başvuru sırasında sağlık sigortasını istiyor ise yaptırmalısınız. Başvuru sürecinde sağlık sigortası istenmiyor ise kabul mektubunuz geldikten sonra sigorta yaptırmanız tavsiye edilmektedir.
02 Ocak 2020, Perşembe 874 kez görüntülendi